Τις προηγούμενες εβδομάδες οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος συνέχισαν την προσφορά μαθημάτων περιβαλλοντικής προστασίας σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Με ένα συνδυασμό θεωρητικών μαθημάτων στην ερευνητική βάση του Αρχιπελάγους και δραστηριοτήτων πεδίου στον υδροβιότοπο της Αλυκής – Ψιλής Άμμου στη Σάμο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δράσεις για την καταγραφή της βιοποικιλότητας, αλλά και την κατανόηση της ανθρωπογενούς δραστηριότητας που απειλεί την επιβίωση των σπάνιων ειδών που ακόμα επιβιώνουν στο Αιγαίο.

Τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος προσφέρουν αφιλοκερδώς σε μαθητές από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, βιωματικές δράσεις με θέματα που σχετίζονται με τα πραγματικά προβλήματα του περιβάλλοντος, χωρίς ωραιοποιημένες οικολογικές προσεγγίσεις. Αυτή άλλωστε είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για τις νέες γενιές που θα κληθούν να διαχειριστούν τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργήσαμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε.

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου η δράση αυτή θα επεκταθεί από το ανατολικό Αιγαίο προς την περιοχή των Κυκλάδων, με επίκεντρο τη Δονούσα, την Αστυπάλαια, την Ανάφη και τη Θηρασιά, αλλά και όσα περισσότερα άλλα νησιά των Κυκλάδων μας επιτρέψει ο χρόνος και η πίεση της δουλειάς να επισκεφθούμε, καθώς παράλληλα θα υλοποιούμε έρευνα σε αυτή την περιοχή.