Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχιπελάγους με τα Village Cinemas, θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 6 Ιουνίου, το ντοκιμαντέρ ΩCEANS.

Η ταινία ΩCEANS του Ζακ Περίν αναδεικνύει με ξεχωριστό τρόπο τη θαλάσσια βιοποικιλότητα των παγκόσμιων ωκεανών και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, ενώ καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για άμεση αλλαγή της ανθρώπινης αντίληψης και συμπεριφοράς σε σχέση με το περιβάλλον και τα θαλάσσια οικοσυστήματα ειδικότερα.

Η ταινία που αποτελεί ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό ταξίδι που εκτυλίσσεται στα βάθη των παγκόσμιων ωκεανών, εμπλουτίζεται από απίθανες εικόνες της θαλάσσιας άγριας ζωής, οι οποίες γεννούν μοναδικά συναισθήματα αλλά και ισχυρά κίνητρα για την άμεση προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού θα διανεμηθεί δωρεάν σε κάθε θεατή της ταινίας ειδικό επιμορφωτικό υλικό του Αρχιπελάγους, που αναδεικνύει τη θαλάσσια βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Ελλάδας, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης των φαινομένων που απειλούν με καταστροφή και εξαφάνιση σπάνια είδη της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας.

Στο υλικό συμπεριλαμβάνεται αφίσα που έχει σχεδιαστεί από τη γραφιστική ομάδα του Αρχιπελάγους και απεικονίζει τα θαλάσσια θηλαστικά που βρίσκονται μόνιμα ή διαπερνούν τις ελληνικές θάλασσες κατά τη μεταναστευτική τους πορεία.

Η ταινία ΩCEANS αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κοινό κάθε ηλικίας να καταδυθεί στον βυθό των ωκεανών, να νιώσει τη μαγεία ενός άγνωστου θαλάσσιου κόσμου, να προβληματιστεί από τις εκτεταμένες περιβαλλοντικές απειλές και να διαπιστώσει μέσα από τα ενημερωτικά έντυπα του Αρχιπελάγους, ότι ο πλούτος αυτός δεν αποτελεί κάτι ξένο για τις ελληνικές θάλασσες, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Η προβολή θα αρχίσει στις 15:00 στο VILLAGE WORLD στο Mediterranean Cosmos (αίθουσα 8) με ειδική τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.