Χταπόδι (Octopus vulgaris)
  • English Common octopus
  • Spanish pulpo común
  • Italian Polpo
  • French Pieuvre
  • Turkish Bayağı ahtapot
  • Croatian Hobotnica

Σκέψου πριν το Καταναλώσεις

Σκέψου πριν καταναλώσεις τα είδη της κίτρινης κατηγορίας, διότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωσή τους ίσως δεν είναι βιώσιμη. Οι πληθυσμοί τους μπορεί να δείχνουν σημάδια μείωσης ή να βρίσκονται σε στάδιο επανάκαμψης. Είναι σημαντικό να σέβεσαι πάντοτε τα προτεινόμενα μεγέθη και τις εποχές αναπαραγωγής, ώστε να διατηρούνται υγιείς οι πληθυσμοί των συγκεκριμένων ειδών.

ΒΙΩΣΙΜΟ:

Περίοδος Αναπαραγωγής:

Ιανουάριος - Οκτώβριος

Αν δείτε το συγκεκριμένο είδος να αλιεύεται ή να πωλείται μικρότερο από το νόμιμο ελάχιστο μέγεθος, ή κατά τη διάρκεια της απαγορευμένης περιόδου:

Περισσότερες πληροφορίες:

Αυτό το ημερολόγιο δείχνει κατά τους μήνες (01 έως 12), πότε η κατανάλωση του είδους είναι αειφορική (πράσινη) ή μη αειφορική (κόκκινη).

Μέθοδοι αλιείας:

Βιολογία:

Μέγιστο. Μέγεθος: 120 εκ

Τροφή: καβούρια, καραβίδες & δίθυρα μαλάκια

Περίοδος αναπαραγωγής: Απρίλιο -Μάιο & Οκτώβριο

Κατάσταση διατήρησης:

Μειωμένου ενδιαφέροντος

*μέγεθος του μανδύα: αρσενικός:  9.5 εκ; θηλυκός: 14.5 εκ

**500 γραμμάριο