Μπορούμε να αποφύγουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη προστατεύοντας τις ελληνικές θάλασσες; Η απάντηση είναι προφανώς «ναι», και τα μέλη του κινήματος ‘’We are Paris’’ το αποδεικνύουν στο πλαίσιο μιας συνέντευξης με την Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου θαλάσσιας προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Το ‘’We are Paris’’ πρόκειται για ένα project του πανεπιστημίου των Βρυξελλών στο Βέλγιο, το οποίο εξηγεί τον ρόλο των ενεργών πολιτών προκειμένου περιορίσει την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Η Selene Álvarez Peña και η Sofie Vermaerke, φοιτήτριες που ολοκληρώνουν το μεταπτυχιακό τους στην Περιβαλλοντική προστασία, έφτασαν στη Σάμο για να ετοιμάσουν ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το Αρχιπέλαγος. Η ταινία θα παρουσιάσει το πώς οι ερευνητές προστατεύουν τα κατεστραμμένα οικοσυστήματα της βορειοανατολικής Μεσογείου, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής.

Το βίντεο θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα www.weareparis.be στις 25 Νοεμβρίου, λίγο πριν την έναρξη της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών στη γαλλική πρωτεύουσα. Μαζί με το ‘’We are Paris’’ και το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών θέλουμε να δείξουμε ότι το κλίμα ανήκει σε όλους-και είναι καθήκον μας να το προστατεύσουμε.