Φέτος για πρώτη φορά, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου έτους στην Ηλεία, διοργανώθηκε φεστιβάλ αφιερωμένο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης για την ανάπτυξη του τόπου.

Η ΜΚΟ Αλφειός – Δράσεις Οικολογίας και Πολιτισμού κατόρθωσε να συγκεντρώσει για πέντε μέρες (6-10 Αυγούστου) ένα ικανό αριθμό οργανώσεων και απλών πολιτών και να τους φέρει σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον του ποταμού Αλφειού, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες.

Οι συζητήσεις για το περιβάλλον αποσκοπούσαν στην ενίσχυση του ρόλου του εθελοντισμού και των ΜΚΟ με στόχο τη διάσωση, την προστασία και την οικοανάπτυξη της λεκάνης του Αλφειού, την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Το Αρχιπέλαγος, συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια, ταξίδεψε μέχρι τις όχθες του Αλφειού ποταμού και πήρε μέρος στις δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για το περιβάλλον και στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων σε καίρια περιβαλλοντικά προβλήματα.