Το 5ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων Koufonisia Classical στηρίζει τη δράση του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος και συγκεκριμένα το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου που βρίσκεται υπό-δημιουργία στο νησί των Λειψών.
Με στόχο την πολιτιστική αποκέντρωση το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων διεξάγεται φέτος για 5η χρονιά, από τις 19 Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου, με συναυλίες υψηλής ποιότητας από επιφανείς καλλιτέχνες κλασικής μουσικής απ’ όλο τον κόσμο.
Σε μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης απέναντι στο περιβάλλον, το Φεστιβάλ έχει συστήσει φέτος ταμείο προαιρετικής οικονομικής ενίσχυσης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την στήριξη του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου, που εδρεύει στους Λειψούς και βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».
Αυτή η συνέργεια και η ανάπτυξη κοινών στόχων ανάμεσα σε ανθρώπους της τέχνης, της επιστήμης και του περιβάλλοντος, μας θυμίζει για άλλη μία φορά την κοινή ανάγκη και την κοινή ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι για να διαφυλάξουμε την μοναδική φυσική κληρονομιά του Αιγαίου.