Η κοινή αγάπη για το θαλάσσιο πλούτο του Αιγαίου και η ανάγκη άμεσης δράσης για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της Ελλάδας οδήγησαν τη Hellenic Seaways, και το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ σε κοινή «πλεύση».

Η συνεργασία θα συνδράμει αποφασιστικά στις δράσεις προστασίας που υλοποιούν οι ερευνητικές ομάδες του Αρχιπελάγους στο Αιγαίο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η συνδρομή της Hellenic Seaways θα προσφέρει σημαντική ώθηση στον τομέα της περιβαλλοντικής πληροφόρησης. Για τους χιλιάδες καθημερινούς επιβάτες της Hellenic Seaways, μέσα από τις συνέργιες με το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, ξεκινάει ένα “ταξίδι περιβαλλοντικής γνωριμίας” με τα σπάνια οικοσυστήματα του εκάστοτε προορισμού, τα οποία αναδεικνύονται παγκοσμίως και στους ξένους ταξιδιώτες.
 Με την ουσιαστική ενημέρωση του επιβατικού κοινού, που πολλές φορές ταξιδεύει αγνοώντας την ξεχωριστή σημασία του φυσικού πλούτου των ελληνικών θαλασσών και νησιών, επιδίωξη μας είναι η ευαισθητοποίηση όσων ζουν και επισκέπτονται τα νησιά, ώστε να μην επιβαρύνουν άθελα ή εσκεμμένα τη σπάνια βιοποικιλότητα που μας περιβάλλει.

Η Hellenic Seaways, ούσα η μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρεία στην Ελλάδα με 30 δρομολογημένα πλοία, συνιστά τον πιο αξιόπιστο αγγελιοφόρο αυτών των μηνυμάτων.

Οι πολυποίκιλες, φιλικές προς το περιβάλλον εφαρμογές στα πλοία του στόλου της αποτελούν παρακαταθήκη για την ανάπτυξη νέων δράσεων σε συνεργασία με το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ. Η πρώτη δοκιμασία άλλωστε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία (Διαβάστε εδώ σχετικά με τη διάσωση θαλάσσιας χελώνας στη Σάμο). Σε αυτό το πεδίο η μεταφορά τραυματισμένων απειλούμενων ειδών που συντονίζεται από τους ερευνητές του Ινστιτούτου «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», τώρα πια θα ολοκληρώνεται άμεσα με την κατάλληλη υποστήριξη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς με τα πλοία της Hellenic Seaways.

Στόχος μας είναι να διευρυνθεί το μέτωπο για την προστασία και τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Hellenic Seaways είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια. Ελπίζουμε στον πολλαπλασιασμό αυτών των πρωτοβουλιών και ιδιαίτερα από όσους ασχολούνται επαγγελματικά στις ελληνικές θάλασσες.

Η ανάγκη για την προστασία του θαλάσσιου φυσικού μας πλούτου είναι αδήριτη και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας…