Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η εγκατάσταση σημείων ενημέρωσης για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα των νησιών του Νομού Σάμου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του νησιού.

Στόχος μας είναι, το αεροδρόμιο αυτό που εξυπηρετεί περισσότερους από 250.000 επιβάτες το χρόνο, να αποτελέσει σημείο ανάδειξης της μοναδικής βιοποικιλότητας της περιοχής, δίνοντας έμφαση στη Σάμο που αποτελεί μία κιβωτό της βιοποικιλότητας για τη Μεσόγειο. Με τον τρόπο αυτό στοχεύομε να καλύψουμε το σημαντικό κενό ενημέρωσης των επισκεπτών των νησιών αναφορικά με τη φύση, αλλά και να ελαχιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των χιλιάδων επισκεπτών στην περιοχή.

Η δράση αυτή είναι αυτοχρηματοδοτούμενη από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος και την Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, καθώς και με τη στενή συνεργασία της FRAPORT – την εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

 

 

 

 

Ο σχεδιασμός του ενημερωτικού υλικού έγινε από τα μέλη ομάδας επικοινωνίας του Αρχιπελάγους Talaya Kautz (Bemidji State University, USA) και Emily Snieckus (University of Main, USA), σε στενή συνεργασία με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος