Αναβολή της εκδίκασης για την αγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ ενάντια του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και του Εργαστηρίου Ανόργανης και Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ζήτησε και πήρε η εταιρεία Creta Farm. Επιδίωξη της συγκεκριμένης εταιρείας φαίνεται να είναι η παράταση του εκβιασμού τόσο προς το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, όσο και προς το Πολυτεχνείο, με στόχο την αναστολή της έρευνας αλλά και των κατηγοριών για εκτεταμένη ρύπανση που έχει προκαλέσει η χοιροτροφική μονάδα της στην περιοχή του Λατζιμά Ρεθύμνου.

Αυτό αποτελεί μία πάγια τακτική εκφοβισμού, και όχι μόνο, που ακολουθούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες ανά τον πλανήτη, η οποία φαίνεται να εισάγεται «με ενθουσιασμό» ολοένα και περισσότερο και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος σε καμία περίπτωση ούτε εκβιάζεται, ούτε δωροδοκείται. Χωρίς καμία εμπάθεια απέναντι σε καμία εταιρεία, θα συνεχίσει να τεκμηριώνει τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συμβαίνουν στις θάλασσες και το περιβάλλον της χώρας μας και θέτουν σε απειλή τόσο τη δημόσια υγεία όσο και τη βιοποικιλότητα.