Το καταδυτικό κέντρο του Αρχιπελάγους, πιστοποιημένο από την PADI προσφέρει εκπαίδευση στην επιστημονική κατάδυση σε εκατοντάδες φοιτητές, νέους επιστήμονες αλλά και σε εκπαιδευτές καταδύσεων, από κάθε γωνιά του κόσμου. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται τόσο στην αναγνώριση και καταγραφή ειδών, όσο και στην εκμάθηση διαφόρων τεχνικών καταγραφής βιοποικιλότητας.

Η κατάδυση με γνώση, σεβασμό και με στόχο την εξερεύνηση και την κατανόηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων μας, είναι προϋπόθεση τόσο για την προστασία των θαλασσών, όσο και για την βιωσιμότητα του ίδιου του καταδυτικού κλάδου .

Το πλαστικό που διασκορπίζουμε στο περιβάλλον, ή που δεν το συγκεντρώνουμε όταν το βλέπουμε εκτεθειμένο, γρήγορα διασκορπίζεται σε αόρατες ίνες, μπαίνει στην τροφική αλυσίδα, σκοτώνει τα θαλάσσια είδη και καταλήγει στο πιάτο μας! Ας δώσουμε επιτέλους ένα τέλος στον εγκληματικό διασκορπισμό του πλαστικού!

Διαβάστε την ανησυχητική έκταση του προβλήματος στην Καθημερινή της Κυριακής, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Uppsala (Σουηδία), από το Πανεπιστήμιο του Plymouth (Βρετανία) και από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”