Στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψης της Πρόεδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι και τους Λειψούς, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το ερευνητικό σκάφος Aegean Explorer του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

 

 

 

 

 

 

Στη συνάντησή της με τους διευθυντές και με ερευνητές του Ινστιτούτου Aρχιπέλαγος ενημερώθηκε για την δράση του Ινστιτούτου και συνεχόμενη παρουσία του στο Αιγαίο πάνω από 2 δεκαετίες, για τις δράσεις προστασίας που διεξάγονται με τον «Aegean Explorer», καθώς και για κύρια θέματα προτεραιότητας που αφορούν στην επιβίωση της σπάνιας βιοποικιλότητας των ελληνικών θαλασσών.

Ένα από τα κύρια θέματα της συζήτησης ήταν και το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου το οποίο βρίσκεται υπό δημιουργία στο νησί των Λειψών, το οποίο θα αποτελέσει ένα μοναδικό στον κόσμο νοσοκομείο της θάλασσας, συνδυάζοντας την περίθαλψη σε φυσικό περιβάλλον με την καινοτόμο έρευνα και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό και ουσιαστικό το ενδιαφέρον της Πρόεδρου της Δημοκρατίας για τα θέματα αυτά και δεσμευτήκαμε να της παρέχουμε τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη θεμάτων που σχετίζονται με την προστασία της φύσης των ελληνικών θαλασσών.