Επιχείρηση για τη διάσωση δελφινιού στήθηκε στη Μύκονο από εθελοντές, λιμενικό και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Στις 15 Μαΐου νεαρό ζωνοδέλφινο προσέγγισε για άγνωστους λόγους το νέο λιμάνι της Μυκόνου όπου και παρέμεινε για έξι μέρες.

Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ βρισκόταν διαρκώς σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με συνεργάτες του στο νησί, εθελοντές, το ερευνητικό κέντρο διάσωσης & περίθαλψης «ΑΡΙΩΝ» και την τοπική λιμενική αρχή προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του ζώου και τα αίτια της συμπεριφοράς του. Αν και το ζωνοδέλφινο έδειχνε φαινομενικά σε καλή κατάσταση ην τρίτη μέρα άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα. Σε συνεργασία με τον κτηνίατρο του νησιού, τον «ΑΡΙΩΝ» και τη Δρ. Αναστασία Κομνηνού κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση του ζώου, χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς τη Δευτέρα τα ξημερώματα το ζωνοδέλφινο έχασε τη μάχη.

Ευχαριστούμε όλους όσους αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες, μέρα και νύχτα, δίπλα στο ζώο και προσπάθησαν με κάθε μέσο για τη διάσωση του. Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κόσμου μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίζουμε αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον να έχουν ευτυχή κατάληξη.

Σε μία περίοδο διαρκούς υποβάθμισης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, στόχος μας είναι η διεύρυνση στην Ελλάδα του δικτύου ενημέρωσης πολιτών και εθελοντικών ομάδων, ώστε να διασφαλιστεί το δυνατό περισσότερο το μέλλον των θαλάσσιων θηλαστικών που διαπλέουν μόνιμα ή περιστασιακά τις θάλασσες μας.

Δείτε εδώ σχετικά video:

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Ffeature%3Dplayer_embedded%26v%3DnREKvDISrhw&h=eAQG9wgW1

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wp5yVABvjcA