Λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων, μαθητές από τα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία της Πάτμου και των Λειψών συμμετείχαν σε διαδραστικές δραστηριότητες για την προστασία των θαλασσών.

Μέσα από παρουσιάσεις και παιχνίδια, εμπλουτίζουμε τις γνώσεις των παιδιών για τη βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών και τους τρόπους προστασίας που μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε κάνοντας κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Για εμάς στο Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος αποτελεί προτεραιότητα να προετοιμάζουμε τη γενιά που θα κληθεί να διαχειριστεί τα πολυάριθμα περιβαλλοντικά προβλήματα που θα τους κληρονομήσουμε όλοι μας, αλλά και να συμβάλουμε στην κάλυψη των τεράστιων κενών του εκπαιδευτικού μας συστήματος σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, με όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτουμε.

Μόνο με τη σφαιρική γνώση και κατανόηση μπορούμε να γνωρίσουμε και να προστατεύσουμε το περιβάλλον, στο οποίο βασιζόμαστε για την επιβίωσή μας.

Στόχος μας για το 2023, είναι να εντάξουμε σε αυτές τις δραστηριότητες, που επί 2 δεκαετίες προσφέρουμε αφιλοκερδώς, όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία – από νησιωτικές περιοχές και την ηπειρωτική χώρα – είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά.

Ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλους!