Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το υπό δημιουργία Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών στο Los Angeles (14th Los Angeles Greek Film Festival), στην ενότητα ταινιών “IN THE AEGEAN SEA”. Είναι μία παραγωγή της Clawed Hat Films, με έδρα τη Νότιο Αφρική.

Φέτος λόγω της πανδημίας το Φεστιβάλ Ταινιών γίνεται διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο:  http://lagff.org/

Στόχος του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου που βρίσκεται υπό δημιουργία στο νησί των Λειψών, είναι να αποτελέσει ένα καινοτόμο κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια είδη (δελφίνια, φώκιες και θαλάσσιες χελώνες), σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ευζωίας θαλάσσιων ζώων. Το ειδικά εξοπλισμένο κέντρο περίθαλψης, θα επεκτείνεται και σε θαλάσσιους χώρους περίθαλψης σε ένα ιδιαίτερα βιοποικίλο φυσικό οικοσύστημα. Παράλληλα θα αποτελέσει το πρώτο παγκοσμίως κέντρο αποκατάστασης για δελφίνια που ελευθερώνονται από την αιχμαλωσία.
Με σεβασμό στις φυσικές διεργασίες των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και εφαρμόζοντας πολλαπλές καινοτομίες, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο θαλάσσιου καταφυγίου που θα ενθαρρύνει τη δημιουργία πολλών αντίστοιχων καταφυγίων θαλάσσιας ζωής σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Διαβάστε περισσότερα για το καταφύγιο και στηρίξτε την προσπάθεια δημιουργίας του παρακάτω: https://aegeansanctuary.com/
Ευχαριστούμε το 14th Los Angeles Greek Film Festival για τη φιλοξενία!