λίγες ώρες (18/05) παραλάβαμε φωτογραφίες και συντεταγμένες της θαλάσσιας περιοχής όπου Γάλλοι ιστιοπλόοι εντόπισαν την Τετάρτη 12/05 ένα ακόμα θανατωμένο νεαρό δελφίνι, ανοιχτά της Σάμου.

Η Maïa και ο Roland Graille, επαγγελματίες φωτογράφοι που ασχολούνται με την επιστημονική κατάδυση, βρήκαν το νεκρό δελφίνι και ενημέρωσαν άμεσα το Αρχιπέλαγος. Οι φωτογραφίες που μας απέστειλαν απεικόνιζαν ένα ζωνοδέλφινο με κομμένη ουρά και πολλαπλές μαχαιριές.

Αυτό το γεγονός αποτελεί την τρίτη θανάτωση δελφινιού στην ίδια περιοχή, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, όπου και περιέργως θανατώθηκαν 3 διαφορετικά είδη δελφινιού. Αυτό επαληθεύει για άλλη μια φορά τη σφαγή που έγινε πιθανώς το βράδυ της 12/05, από συγκεκριμένους «αλιείς», καθώς και την πρακτική βύθισης των θανατωμένων ζώων, για την αποφυγή του εκβρασμού τους στις ακτές – σκοπεύοντας στη συγκάλυψη του εγκλήματος.

Εάν από τυχαία παρατήρηση κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής ενημερωνόμαστε για τόσες θανατώσεις, είναι άξιο απορίας πόσες περισσότερες είναι αυτές που δεν θα καταγράψουμε ποτέ, καθώς τα ζώα βυθίζονται προτού γίνουν αντιληπτά.

Ο αριθμός των νεκρών δελφινιών μπορεί να παραμείνει ένα μυστικό στα βάθη του Αιγαίου, αλλά όχι η καθημερινή σφαγή που βιώνουν τα θαλάσσια θηλαστικά στις ελληνικές θάλασσες.