Τα προβλήματα και το μέλλον της παράκτιας αλιείας σε σχέση πάντα με την προστασία και την ανάδειξη του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι το θέμα του 1ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Παράκτιας Αλιείας με θέμα “Παράκτια Αλιεία & Περιβάλλον” που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Μαραθώνα «Ποσειδωνία» και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα.
χεδίων, καθώς και η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα θαλάσσιας προστασίας.Καλούμε όλους τους φίλους να παρευρεθούν σε αυτή την ενδιαφέρουσα διοργάνωση όπου θα συμμετέχουν ερευνητές και μέλη του Αρχιπελάγους. Τις ημέρες αυτές θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για παιδιά με προβολή εκπαιδευτικού animation που έχει σχεδιάσει η ομάδα Multimedia του Αρχιπελάγους.

Το συνέδριο που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου, πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο MARATHON BEACH RESORT (λιμάνι Ν. Μάκρης). Έχει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των παράκτιων αλιέων, τη συζήτηση τους με τους αρμόδιους φορείς καθώς και την διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων – λύσεων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι Αλιευτικών Συλλόγων από όλη τη χώρα καθώς και εκπρόσωποι των κρατικών αρχών αλλά και ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε θέματα ορθής διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων.